Home Mos Craciun desen
Mos Craciun desen
Mos Craciun desen PDF Imprimare Email
Mos Craciun desen
Scris de marinela21   
Marţi, 02 August 2011 14:12
Uneori, inainte de sarbatorile de iarna, copiilor li se cere un Mos Craciun desen care sa il ilustreze pe cel mai iubit personaj al copilariei noastre. Copiii realizeaza astfel un Mos Craciun desen in care il reprezinta pe acesta gras, cu o burta voluminoasa, imbracat intr-o haina de iarna de culoare rosie si cu blana alba la maneci, guler si la gluga. Mosul imparte daruri, poarta un sac mare in spate sau este inconjurat de copii care spun poezii.

Dincolo de imaginile realizate de copii, exista si au existat diverse modele de Mos Craciun desen realizate de ilustratori celebri. Diverse imagini Mos Craciun sunt relationate cu un desenator si caricaturist al ziarului Harper`s Illustrated Weekly, care a publicat un desen care il reprezenta pe Mos intr-un costum rosu, cu nasturi negri, stransa cu o curea din piele. Ulterior, timp de 30 de ani, el va ilustra prin numeroase desene acest personaj atat de indragit de copii, stabilind o serie de caracteristici vizuale care s-au pastrat pana in ziua de azi.

Primele exemplare de Mos Craciun desen il infatisau pe acesta drept o copie destul de fidela a Sfantului Nicolae, personaj despre care se crede ca a stat la baza aparitiei mitului lui Mos Craciun. Intr-un Mos Craciun desen, acesta apare ca un barbat dolofan si zambitor, care daruieste copiilor cadouri dintr-un sac voluminos. Astfel, primul Mos Craciun desen stabilea principalele trasaturi fizice ale Mosului.

Unii mai recunosc acel Mos Craciun desen promovat de campania de promovare a Coca Cola desfasurata in perioada sarbatorilor de iarna. In aceste fotografii cu Mos Craciun care apar in afise sau pe panouri publicitare de mari dimensiuni, Mos Craciun este reprezentat ca un batran jovial, rotofei, foarte bine dispus, care bea dintr-o sticla de Cola sau care o prezinta cu incredere celor care il privesc. Mos Craciunul specific Coca Cola este folosit ca simbol si in prezent in perioada de iarna.

Daca ai talent la desen, poti realiza chiar tu un Mos Craciun desen dupa imaginatia proprie. Bineinteles, trebuie pastrate principalele caracteristici, insa poti inova. De exemplu, poti alege alte culori pentru haina Mosului. Desi rosul si albul sunt nuantele recunoscute si folosite in Mos Craciun desen, in unele tari, cum ar fi Marea Britanie a secolului XVII il infatisa pe acesta intr-o costumatie de culoare verde. In ceea ce priveste varsta acestuia, majoritatea ilustratiilor infatiseaza un barbat in varsta.

 


Sondaje

Unde locuieste Mos Craciun?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com